Grillad fläskfilé med blomkålsgratäng




Helgrillat ÄR godast och med hjälp av en termometer får det grillade en perfekt innertemperatur.

Helgrillad fläskfilé med blomkålsgratäng
Putsa filén och gnugga in den med diverse godsaker så som sweet chilisås, soja, grillkrydda, olja, salt och peppar. Låt marinera en stund. Grilla runt om och låt vila en stund i folie innan det skärs upp.

Till två personer: Bryt 1/2 blomkålshuvud i små buketter. Lägg i smorda formar. Bryn 3 schalottenlökar och 1 pressad vitlöksklyfta i olja. Tillsätt 3 dl grädde smaka av med stark ost, salt, peppar och köttbuljong. Slå gratängsåsen över blomkålen och gratinera i 175 C ca 15 minuter.

Servera med exempelvis sallad, zucchinipesto och beasås.

Ha det så bra!  

Kommentarer