Yakiniku

En enkel vardagsmiddag

Ibland kan namnet på maträtten låta krångligare än vad den egentligen är. Yakiniku - krångligt, eller hur?

Väldigt enkelt och väldigt gott. 

Hittade receptet hos Zofias kök så kopierar rakt av, precis som jag gjorde när jag lagade detta. 


Ingredienser:
500 g lövbiff
1/2 purjolök ( gärna den gröna sidan)
3 st vitlöksklyftor, rivna
1/2 dl Sweet chilisås
2 msk olivolja
2 tsk sesamolja
1 msk honung
0,5 dl japansk soja
1 msk färska ingefära, fin riven
1 dl vatten
1 msk kalvfond eller köttbuljong
Ca 1/2 chilifrukt ( utesluta om man inte gillar stark)
1 dl teriyakisås
2 tsk sesamfröToppa med:
sesamfrö
persilja
chillifrukt

Gör såhär:
Börja med att blanda samtliga ingredienser till marinaden (förutom purjolök och vatten).
Strimla lövbiffen ganska tunt och blanda med marinaden.
Hetta upp en djup stekpanna/kastrull med olja. Stek köttet med såsen på hög värme i ca 4-5 min. Tillsätt vatten.
 Hacka purjolök, strö över ( kötten blir lätt segt om det steks för länge). När köttet har en fin stekyta stäng av värme. Låt sedan dra en stund.
Toppa med persilja och sesamfrö. Servera med nykokt ris.

Kommentarer