Det behöver inte alltid vara flott för att vara gott


Men hej! Vill du läsa om vad man kan äta på sjön under ett dygn? 

Varsågod :-)


Det var sååå varmt. Och var sååå sugen på detta till lunch:

Helt enkelt en skål med olika grönsaker så som gurka, tomat, rödlök, oliver och så fetaost och massor med olivolja, flingsalt och svarpeppar. 
Mums! 



Senare på kvällen skulle det grillas.

Bjöd på en liten munsbit innan maten. Grillat levain med créme fraiche, löjrom och picklad lök. Hallå bilden - vart tog du vägen? Gott utan att synas.

Hade ett gäng kotletter i frysen som dagen innan avfärd fick gå i souse viden på 62 grader i 10 timmar. Men hur mört?? Bästa, och billigaste köttet jag lagt på grillen.

Efter souse viden las köttet i en marinad gjord på det som stod närmast på bänken. Det var lite olja, plommonsås (som typ sweet chili), soja, vitlök, chili, pressad citron, salt och peppar. 

Och i marinaden fick köttet ligga tills det var dags att grilla.


La upp en massa grönt på en tallrikar, getost och köttet samt rejäla skeda med chimichurri över.
Ni ser ju så fräsch och smarrigt! 


Alldeles vindstilla och 21 helt ok badgrader i vattnet.


Sen blev det en ny dag. Och till frukost blev det lite rester - och ett kokt ägg. Inte fyskam med löjrom till frukost. 


Sen var det dags för en snabblunch innan det var dags att bege oss av hemåt. Här slog jag på stort. Snabbnudlar och korv som fick koka med. 

Blev trevlig uppläggning i skålar, men ingen bild som lämpar sig här. 



Så kan ett matdygn på sjön se ut. Snart semester så det kommer nog bli ett antal matdagar till innan hösten kommer. 


Ha en fin dag!

Kommentarer