Så har en vecka gått


God morgon!

Så har en hel vecka gått. Vi har verkligen haft förstklassigt väder, sol från morgon till sen kväll. Många goda middagar och samtal med våra båtvänner.



Vår lilla skeppskatt blir modigare och modigare. Nu till och med "pratar" han med oss och gömmer sig endast för motorljudet och när det under gång lutar rejält och det smäller i skåp och båtprylar. Flytvästen gör honom inte "förlamad" längre utan benen fungerar. Ha, ha... ha var så söt när han välte så fort vi tog den på honom. 

Det släpar lite med mat och inlägg av olika anledningar. Urladdad  dator, ingen landström för laddning, segling istället för motorgång... 

Men här kommer ett axplock av det vi ätit sedan sist. 




Det här är nog allas favoritlunch. Vi kallar det tortilliapizza. 

Lägg på ena tortillan salsa, riven ost och valfri topping. Jag tog färska champinjoner, lök, skinka och oregano. På med ännu en tortillia, tryck till och stek på båda sidor. Serverade en grekisk sallad - utan fetaost. Vilken jag glömt hemma. :-)

Men väldigt gott, och lättfixat även under gång.



Fiskpaket är ju bara så smidigt att förbereda och lägga på grillen när det är dags för middag. I detta paket har jag kokt potatis, morötter och rödlök. Fisken är "kryddad" med ett smör gjort på smulad fiskbuljong, dill, salt och peppar. 

Paketen grillades kanske drygt 15 minuter. Avslutade med en klick dill- och citronmajonnäs och en citronklyfta. 



Högst på min önskelista står en ny mobiltelefon. Kameran verkar ha gjort sitt efter många år...

Men här har vi mött upp några andra bekanta. Så kul att kunna sammanstråla såhär och ha ett härligt virrevarr av "barn", hundar, jollar och grillar.

Kvällssolen var magisk...


Är ingen frukostmänniska. Skulle kunna äta mat även till frukost. Men på sjön blir det Finncrisp, ägg med kaviar och ett antal koppar kaffe. Att inta den i sittbrunnen när solen skiner och havet glittar är inte fel.  


När det gungar rejält äter vi mat som kan ätas i en mugg/kåsa och med endast en sked. Här åt sonen och jag snabbnudlar - maken och dottern Blå Bands Tasty Bolognese. Som fick "sådär" som betyg. Snabbnudlar där emot är alltid gott!

Söndag idag och än så länge är vädret helt magiskt, men det ska tydligen komma regn. Vart vi tillbringar natten är fortfarande osäkert, men planen är att vi imorgon måndag ska gå över till Byxelkrok. Ingen sommar utan ett besök i "Kroken"

Vi hörs snart igen!

Kommentarer