Tagliatelle med pancetta, parmesan och persilja





 
God morgon!
 
Så här på morgonkvisten bjuder jag på en snabbfixad och urgod pastarätt. Passar perfekt som vardagsrätt eller till någon av de kommande helgkvällarna.
 
Tagliatelle med pancetta, parmesan och persilja 4p
 
Du behöver:
400 g tagliatelle
8 skivor pancetta
1 vitlöksklyfta
1 msk chiliflakes
1/2 dl olivolja
100 g parmesan
salt och nymald svartpeppar
hackad bladpersilja
 
Så här gör du:
Koka pastan.
 
Strimla pancetta och stek krispig i torr panna. Låt den rinna av på papper.
 
Fräs pressad vitlök och chiliflakes i hälften av olivoljan. Salta och peppra. Vänd ner pancettan, vitlöksfräs, hackad persilja och resen av oljan i den nykokta pastan.
 
Servera med riven parmesanost.
 
Önskar er en fin, fin tisdag! Nu dags att väcka barn.
 
 

Kommentarer