Stekt kyckling med nudelsallad


Torsdagens kyckling som blev ersatt med köpemat, blev i kväll tillagad. Gjorde på detta sätt:

Kycklingfilé med marinerad glasnudelsallad och ädelost 4 p

Tina ett kg frysta kycklingfiléer, halvera. Blanda i en skål; saft från en citron, 2 msk olivolja, 1 lite pressad vitlöksklyfta, en knivsudd sambal, 2 msk fisksås, 1 tsk grön currypasta och peppar. Blanda ner en rödlök skuren i tunna skivor, två morötter strimlade med en potatisskalare och en urkärnad tomat skuren i skivor. Koka ett halvt paket glasnudlar. Skölj i kallt vatten och blanda med grönskerna.

Gör såsen genom att smälta en tårtbit grönmögelost. Tillsätt sedan en halv burk fet crème fraiche och eventuellt ett par matskedar grädde. Red vid behov.

Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn i smör ca 5 minuter, vänd då och då. Sänk värmen, lägg på locket och sjud i ytterligare 5 minuter.

Lägg upp allt på ett fat och toppa med rostade solroskärnor.

God och enkel fredagsmiddag. Vad åt ni?

Kommentarer