Skåne tur-och-retur och så lite grillning på det


Tog med lilla H och besökte mormor i söder. Vi hade med oss godsaker som vi bjöd på, för inte kan man komma tomhänt när man dyker upp med så kort varsel som vi gjorde. Efter ett knappt dygn med mystid med dotter och mormor for vi hemåt igen. När alla var samlade på kvällen tändes grillen på en stormig altan.

Kvällens middag blev:

Grillade kycklingfiléer, quinoasallad, aubergineröra och örtsås. 

Tina och halvera kycklingfiléerna. Gnugga in dem i en röra gjord på soya, honung, chili, hackade färska örter (stora tuvor av gräslök fick följa med hem från eftermiddagens promenad), vitlök, salt och peppar. Låt kycklingen dra under tiden du gör resten.

Salladen:
Koka quinoan och innan servering blandas den med brynta småbitar av zucchini, paprika och sockerärtor.

Aubergineröran:
Halvera en aubergine och baka i 225 C ca 30 minuter. Gröp ur köttet och mixa med en halv vitlöksklyfta (pressad), lite olja, salt och peppar (mycket god)

Örtsåsen:
Blanda yoghurt med hack på färsk gräslök (ja vi kunde gödsla med denna vara), basilika, timjan och koriander. Smaka av med honung, salt och peppar.

Valborgsmässoafton och som traditionen bjuder så kommer vi väl att stå och frysa antingen vid en brasa eller vid grillen i kväll, men innan dess ska det golftränas (även jag ska hänga på med utrustning à la Stig-Helmer ☺) kanske hinner vi grilla det lilla köttstycket av hjort som ligger i marinad innan brasan ska besökas. Eller så låter vi brasan brinna utan vårt deltagande...Livet blir lite goare med valfrihet ☺

Ha det fint!

Kommentarer

  1. Golf! Du och jag och våra golfklubbor. Det var tider ;)/ tyglina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst var det - och nu är det nya tider och kanske även längre tider, om man ser till golfandet. :-) Ha det gott. Kram, Sara

      Radera

Skicka en kommentar