Världens bästa burgare










Om man nu ska laga världens bästa burgare vem ska man då inspireras av - jo självklart vår okrönte hamburger-kung, Johan Jureskog.

Hittade hans recept på burgare, dijonmajonnäs och egengjord ketchup på www.koket.se

Här kommer receptet

AG´s Burgare

Du behöver:
800 g nötfärs, gärna av hängmörat nötkött
(jag tog högrevsfärs)
16 g salt
2 g Svartpeppar, grovmalen
8 skivor bacon (lättgrillat)
(hoppade jag över, ingen i familjen gillar bacon på burgare)
8 skivor Sorte Sara
(den som handlade kom hem med Svarta Munken, ha, ha inte RIKTIGT samma sak 😉. Tog i stället Pepper Jack och Racletteost – holy moses så GOTT!!!!)
4 skivor bifftomat
8  silverlökringar, tunt skurna


Dressing
1 dl majonnäs av prima kvalité
1 msk dijonsenap


Ketchup
1 dl chilisås
1 msk pepparot, riven
1 krm citronzest
  Worchestersås och Tabasco efter smak

Så här gör du:

Blanda färsen försiktigt med salt och peppar.

Platta ut färsen till 2 cm tjocka hamburgare.

Grilla dem till 45-gradig innertemperatur.
Jag stekte dem så de hade en liten röd kärna, och var toksaftiga

Toppa med osten låt vila i pannan så osten smälter lite lätt.

Bygg upp burgaren med brödet, dressingen, tomat, köttet, ketchup, lök och sist locket.

Vi har ätit många burgare i vara dagar men denna var den ABSOLUT godaste - och racletteost kommer från och med nu vara standard!


Glasen fyllde vi med ett otroligt gott, spanskt vin.

Dehesa La Granja, 119:-
Nyanserad, utvecklad smak med tydlig smakkaraktär och inslag av plommon, choklad, mörka körsbär, vanilj, ceder, tobak och kaffe.
Serveras vid 18 C till rätter av mörkt kött.


Fredag imorgon och vad passar väl bättre än hamburgare? Gott och snabbfixat!

Smaklig måltid och trevlig helg!

Kommentarer

Skicka en kommentar