Världens bästa burgare
Om man nu ska laga världens bästa burgare vem ska man då inspireras av - jo självklart vår okrönte hamburger-kung, Johan Jureskog.
Hittade hans recept på burgare, dijonmajonnäs och egengjord ketchup på www.koket.se
Här kommer receptet
AG´s Burgare
Du behöver:
800 g nötfärs, gärna av hängmörat nötkött
(jag tog
högrevsfärs)
16 g salt
2 g Svartpeppar, grovmalen
8 skivor bacon (lättgrillat)
(hoppade jag över, ingen i
familjen gillar bacon på burgare)
8 skivor Sorte Sara
(den som handlade kom hem med Svarta
Munken, ha, ha inte RIKTIGT samma sak 😉. Tog i stället Pepper Jack och Racletteost –
holy moses så GOTT!!!!)
4 skivor bifftomat
8 silverlökringar,
tunt skurna
1 dl majonnäs av prima kvalité
1 msk dijonsenap
Ketchup
1 dl chilisås
1 msk pepparot, riven
1 krm citronzest
Worchestersås och
Tabasco efter smak
Så här gör du:
Blanda färsen försiktigt med salt och peppar.
Platta ut färsen till 2 cm tjocka hamburgare.
Grilla dem till 45-gradig innertemperatur.
Jag stekte dem så de hade en liten röd kärna, och var toksaftiga
Toppa med osten låt vila i pannan så
osten smälter lite lätt.
Bygg upp burgaren med brödet, dressingen, tomat, köttet, ketchup, lök och sist locket.
Vi har ätit många burgare i vara dagar men denna var den ABSOLUT godaste - och racletteost kommer från och med nu vara standard!
Glasen fyllde vi med ett otroligt gott, spanskt vin.
Dehesa La Granja, 119:-
Nyanserad, utvecklad smak med tydlig smakkaraktär och inslag av plommon, choklad, mörka körsbär, vanilj, ceder, tobak och kaffe.
Serveras vid 18 C till rätter av mörkt kött.
Fredag imorgon och vad passar väl bättre än hamburgare? Gott och snabbfixat!
Smaklig måltid och trevlig helg!

llaribtio_wo Janell Doll https://wakelet.com/wake/Af0TNuDVGXBhn1wVoI6e2
SvaraRaderasimpreteaksio