Förrätter till nyår
God fortsättning!
Julhelgen är lagd bakom oss och nu planeras det för nyår.
Tittade i kylskåpet idag och insåg att det (tyvärr) fanns alldeles för mycket julrester kvar som behövde slängas. Jag brukar kunna äta julmat dygnet runt och många dagar efter - men inte i år, varit mer sugen på vanlig mat, där av alla rester.
Så...
Fick en massa förrättsinspiration av resterna och komponerade några idag som jag delar med mig av. Se det nu som inspiration. Använd det som finns i kylskåpet, köp minimalt, gör det enkelt - succé!
Gubbröra i sällskap av iskall öl och nubbe
Anjovis, ägg, lök, gräslök, majonnäs. Så enkelt och gott, och vinner på att stå i kylen något dygn.
Rester: Gubbröra, anjovisfiléer
Asiatisk laxsallad
Kallrökt lax, rödkål, brysselkål, glasnudlar och syrlig dressing med smak av ingefära, vitlök, chili och lime.
Rester: Kallrökt lax, rödkål och brysselkål
Lax på smörstekt kavring med rödkålssallad och riven pepparrot
Rester: Kavring, kallrökt lax, rödkål och gräddfil
Laxcheescake
Rester: Laxcheescake, färska räkor och rom
Recept finns här
Hoppas ni hittade lite inspo att gräva djupt i kyl och frys innan ni handlar nytt inför nyårsmiddagen.
Trevlig och smaklig nyår!

Kommentarer
Skicka en kommentar