måndag 5 juni 2017

Moules frites

 
Det har varit, och är fortfarande, en riktig mathelg. Inledde denna långhelg med moules frites. Vi frossar som tokar och på tre personer var det inte många små musslor kvar av de två nät vi köpte. Ungefär såhär gjorde jag:
 
Skrubba musslorna. Släng de som inte stänger sig.
 
Finhacka morot, palsternacka, schalottenlök och vitlök. Fräs i olja. Lägg ner musslorna och häll rikligt med vitt vin över. Blanda runt, lägg på ett lock och låt sjuda i ca 3-5 minuter. Plocka upp dem med en hålslev, släng de som inte öppnat sig.
 
Tillsätt vispgrädde och koka en god soppa av spadet. Smaka av med fiskbuljong, salt och peppar. Lägg ner musslorna, blanda runt avsluta med lite hackad persilja.
 
Servera med aioli och pommes frites, samt ett gott bröd. Vi åt ett av jobbets absolut godaste bröd, Huset vita. Det perfekta skaldjursbrödet. Lika gott som det är som rostat.    
 
Ha en fin dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar