Fylld fläskfilé med pestosås och en helg på språng


En helg där vi fart och flängt mellan olika kuliga saker resulterar i endast en lagad middag, räknar inte med gårdagens tacomiddag :-)

Till lördgasmiddag blev det:

Helstekt fylld fläskfilé med pestosås

Putsa filén och gnugga in rikligt med salt och peppar. Bryn filén i smör och olja, den ska inte bli helt genomstekt. Skär ett snitt i filén och fyll med en blandning på fetaost, riven parmesan, finhackade soltorkade tomater, strimlad basilika och lite salt. Ställ in filén i ugnen på 175 C tills den är genomstekt och osten har smält en aning.

Gör en sås genom att blanda rysk yoghurt med MYCKET pesto, en gnutta socker och kryddor.

Servera en god sallad till, eller något annat som du gillar.

Nedräkningen till vår kommande fjällresa har påbörjats, och jag ser fram emot en lagom kylig vecka med strålande solsken och många härliga åk - och middagar så klart.  ☺



Kommentarer