Vilken helg!



God måndagsmorgon!

Ja vilken helg vi lägger bakom oss. Avslutade jobbveckan med en pressträff och precis när alla ramlar in ringer sonen och säger att han nog brutit tummen på gympan.

Han och tummen fick snällt vänta...

Sedan skulle det hämtas 5 kilo kött i Berga till den Osso bucco som var en av rätterna vid överraskningsmiddagen som var planerad till lördagen.

Å innan jag hittade dit - tresamtal med 1177 och gps på, och leta butik - och köra fel.

Puls... ha, ha...

Köttbutiken hittades och son med skadad tumme togs till akuten av maken som kom hem något tidigare än jag gjorde. Drog nog vinslotten då de kom hem först 19:30 med en lindad tumme.

Sedan blev det fredagskväll med hemmagjord tacopizza. Gott och lagom mycket jobb.

Lite mer jobb blev det med den överraskningsfest som var planerad på lördagen. Att handla, laga och inte duka till 15 personer var en utmaning. Men sånt gillar jag. Där emot dokumenterades inget, men igår blev det i alla fall en efterkonstruktion på Toast skagen.




Toasten i lördags toppades med friterad sutrkål. Det är bara så gott! Testa!



Toast Skagen, ca 15 personer

Du behöver:
2 kg räkor med skal
3 kokta ägg, finhackade
2 rödlök. finhackade
1 dl dill, finhackad
1 skvätt ättika
1 tsk söt/stark senap
1 stor burk Hellmans majonnäs
Salt och pepper

Skala och hacka räkorna, blanda med resten av ingredienserna. Kanske behövs lite mer majonnäs?
Låt röran stå och dra en stund innan servering.
Fritera surkål och låt rinna av på papper.

I glasen:

Till varmrätt serverades Ossobuco. Bild från Zeta, och länk till recept.

https://www.zeta.nu/recept/osso-buco/

Jag var som sagt och köpte kött från Birgitta och Evald i Berga. Det var inge små nätta kalvläggsskivor utan rejäla från ungnöt. Så inga sofistikerade skivor till gästerna, utan jag skar upp det mjälla köttet till var och en. Så gott och perfekt bjudmaat. Skötte sig själv på spisen i flera timmar.

Desserten fixade fina Jenny - hennes alltid så goda frusna cheesecake. Tacksamt bidrag!

Så det blev en trevlig helkväll med makens BFF med barn och respektive, fyller man 47 ska det firas storstilat.

Nu ny vecka med massa spännande jobbaktiviteter och avslappnande privata mot slutet.

Idag hänger jag med ett filmteam som ska göra en film om vår Flisfabriks digitala resa. Jag har världens roligaste jobb!

Vi hörs!




Kommentarer