Lax med gräddkokt rödkål

 
Börjar med att säga hej, om ni är några som fortfarande kikar in här :-) Inläggen haglar inte direkt tätt...
 
Tredje vardagsveckan börjar gå mot sitt slut och hösten har tagit ett svalt grepp om oss, vilket är skönt efter denna fantastiska och VÄLDIGT varma sommar.
 
Vi har ätit gott och oftast nyttig tunder hela semestern men lite mer kolhydrater än vad som är vanligt i min kost. Som sagt vardagen är tillbaka likaså lågkolhydratskosten -som denna smarriga rätt:
 
Ugnstekt lax med gräddkokt rödkål
 
Skär färsk lax i lagom stora portionsbitar, eller tina frusna. Mosa fetaost, Philadelphia ost och hackad färsk dill. Smaka av med salt och peppar.
 
Skär en skåra i laxen och fyll med osten. Ringla lite olja över. Baka i 150 gradig ugn ca 15 minuter.
 
Skär rödkålen i bitar. Fräs i smör. Krydda med salt och svartpeppar. Slå på önskad mängd grädde, buljong och soja. Koka ihop.
 
Lätt som en plätt och supergott.
 
Smaklig måltid!
 


Kommentarer