Festligt avslut och (nästan) full koll inför ny vecka


 
Vilken härlig söndag vi fick. Sommarvärme och tid till höstfix, veckoplanering, en lååååång promenad med en kär vän och ett GOTT avslut med fin, fin middag.
 
Förberedde bla en rådjursgryta genom att bryna grytbitar och krydda med salt, peppar och viltkrydda. La köttet på en bädd av morötter, gul lök och några vitlöksklyftor i en lergryta. Slog stekskyn över samt ett par matskedar viltfond. Ställde sedan in grytan i ugnen på 150 C och där fick den stå i nästan tre timmar. Bara att slå upp grytan i en gryta - hur lät det- samt smaka av med lite grädde när det är dags att äta den.
 
Kör även lite flytande vätska måndag och tisdag och för att slippa obehaget med pulversoppor (har nu bara testat Modifast men har ändå dragit alla över en kam. Tvi!) kokade jag två egna sorter.
 
Nummer 1 - Blomkåls- och morotssoppa
 
Skär ex 6 morätter och 1/2 blomkålshuvud i mindre bitar. Fräs i olivolja tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta och klyftad rödlök. Tillsätt 1 l vatten och 2 buljongtärningar. Koka ca 20 minuter. Mixa soppan och smaka av med örtkrydda, salt och peppar.
 
Nummer 2 - Vitkål- och broccolisoppa
 
Skär 1/2 litet vikålshuvud i mindre bitar. Fräs i olja tillsammans med 5 dl tinade broccolibuketter och 1 klyftad gul lök. Tillsätt 1 l vatten och 2 köttbuljongstärningar. Koka ca 15 minuter. Mixa och smaka av med curry, salt och peppar.
 
Förutom sopporna blir det smoothie (favoriten på: hallon, mango, ruccola, spirulina och vatten), vatten, kaffe och te.
 
Två dagar - det räcker för att känna sig lite fräschare.



 
Som kontrast till soppkosten kommer här söndagens middag, Signerad M ♥
 
Förrätt:
 
Tapas à la Sara
 
Grävde vidare i kylskåpet och av det som fanns öppnat blev det varsin liten assiett med en röra gjord på Philadelphiaost, rom, rödlök, salt och peppar. En skiva parma. En stekt kammusla toppad med brynt löksmör (från DENNA middag). En sked med marinerade tomater och minimozzarella. Det fanns tom en skvätt bubbel kvar från i fredags. ☺
 
Varmrätt:
 
M´s tacogryta
 
Strimla och bryn lövbiff. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Slå på 3 dl grädde och två askar tacoost. Koka upp och smaka av. Det ska vara lite sting i grytan.
 
Servera pasta och en sallad till.
 
Sonen stod senare för kvällens filmval som blev Göta kanal. Den gamla rullen somnade jag gott till ☺
 
Önskar dig den bästa tänkbara starten på veckan.
 

Kommentarer