Systrarna Eisenmans svenska sommarpesto med Prima pasta



 
Här kommer recept på en annorlunda variant på pesto. Fräscht och gott, men kanske tog solrossmaken över lite, enligt mitt tycke.
Systrarna Eisenmans svenska sommarpesto med Prima pasta
1 dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
50 g vällagrad hårdost,
t ex präst- eller västerbottenost
½ dl rostade solroskärnor
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk färskpressad citronsaft
1 tsk rivet citronskal
ca 1 ¼ dl rapsolja
salt och peppar
Gör så här:
Kör dill, gräslök, vitlök, ost, solroskärnor, citronsaft och citronskal i en matberedare till en smulig massa. Fortsätt mixa och tillsätt olja i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar. Koka upp pastan efter instruktionerna på förpackningen. Sila bort vattnet från pastan och blanda med peston.
Koka pasta enligt anvisning, blanda ner peston precis innan servering. Servera rätten precis som den är eller tillsammans med något kallskuret – och självklart en god sallad.
Smaklig spis!

Kommentarer