Saftiga färsbiffar med tomatsmör och något någon kallade pasta


Idag tog vi oss tid till något så ovanligt som utefix efter hemkomst. Lilla H och jag planterade de blommor som vi köpte för alldeles för länge sedan som efter inköp bara lagts i krukorna. Men idag kom de, om än något torra blommorna, ner i jord. Barnen har tömt garaget på plankor och annat koj-bra och byggts sig just en koja i ett träd. Här kan de sitta och "kuckelura" länge och väl - eller nå väl, så länge som plankorna håller sig på plats. En kvällspromenad togs innan middagen och när vi kom hem och vi vuxna intog köket flockades hungriga barn likt gamar runt sitt byte. Så fort vi bara förmådde fixades: 

Saftiga örtbiffar med tomatsmör och LCHF-pasta 2v & 2b

Smör
Blanda 50 g smör med 1 msk philadelpiaost, 1/2 dl riven parmesanost, 2 tsk soltorkade tomater (mosade i olivolja, finns på burk), salt och peppar. Ställ in i kyl.

Biffar
Blanda 400 g blandfärs med 3 msk crèmefraiche, 1 msk örtagårdskrydda, 2 tsk lökpulver, salt och peppar. Forma till biffar och stek runt om tills klar vätska sipprar ut.

Pastan
Vispa 4 ägg pösigt. Vispa ner 150 g philadelphiaost och 1/2 dl fiberhusk. Smaka av med salt och låt dra ett par minuter. Smöra ett bakplåtspapper som lagts på en plåt. Häll ut degen. Täck med ännu ett smörat bakplåtspapper. Kavla ut så degen fyller plåten. Låt det översta pappret ligga kvar, baka i 150 C ca 10 minuter. Rulla ihop, skär i tunna strimlor.

Nja, ser inte detta som ett pastaalternativ utan mer som ett tillbehör, eller om man skulle råka vara sugen på strimlad omelett till sin biff.

Kram!

Kommentarer