Mör filé, messmörsås och majssalsa
Putsa och marinera köttet i olja salt, peppar, paprika och vitlök. Gör såsen. Bryn en stor schallottenlök i en vid gryta, slå på 8 dl köttbuljong, 1 msk balsamvinäger, 2 msk soja och 2.5 dl vispgrädde. Puttra ihop tills hälften återstår. Innan servering, red såsen och rör ner 2 msk messmör och 1 msk lingonsylt. Majssalsan: Grilla fyra majskolvar. Ställ dem på högkant och skär av kornen. Blanda med finhackad purjo, ca 1 dl, 1/2 chilifruk, 3 msk olja, salt och peppar. Blanda falfria sorters rotsaker, lägg på plåt tillsammans med olja, vitlök, salt, peppar och timjan. Behöver ca 45 min i ugn på 175 C.
Ni måste bara testa denna sås som var så galet god!!
I glasen hade vi detta vin: Ravens Wood. Gott vin men vi saknade stinget.
Hej Blev tipsad om din blogg. Så nu har du en ny läsare. Tokig i mat som jag är så kommer dina recept till användning hos mig.
SvaraRaderakram ulrika