Helstekt fläskfilé med hallonchutneysås och ugnsbakad potatis




Mmmm...Kvällens middag avklarad. Mamma placerade sig i köket och det tackade jag för, satt i godan ro och pärlade med G. H löste korsord med Roger - vilket uppskattades sådär. Goda skratt bjöds det på när Roger läste upp vad hans med hjälpare hade skrivit.

Så här blev middagen. Helstekt fläskfilé med sås på hallonchutney och ugnsbakade potatisar. Gör så här: Börja med chutney; blanda 2 dl hallonsylt, 3 msk ketchup, några stänk tabasco och svartpeppar i en skål. Bryn köttet runt om och krydda efter tycke och smak. Lägg köttet i en ugnsfast form, slå skyn i en gryta. Värm skyn och slå på 1 msk kalvfond, 3 dl grädde. Red till lagom konsistens. Låta koka ihop. Tillsätt ett par msk av hallonchutneyn. Lägg potatis av sorten Ratte eller annan liten delikatesspostatis i en långpanna ringla över rikligt med rapsolja och flingsalt. Ställ in i ugn i 175 C i ca 25 minuter. Efterstek köttet i ugnen när det återstår ca 15 minuter av potatisens stektid. Servera med sallad, chutney och ett gott röd vin. Så gjorde vi! :-)

Arbetslördagen står för dörren, men inan vi drar igång med det som ska göras ska ett par timmmar i ishallen klaras av. Vi hörs!

Kommentarer

  1. Det ser super smarrigt ut. Måstet testa det någon dag. Hälsa alla och hoppas ni får en riktigt trevlig helg! /Tyglina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar