Högrev med dragonsås



I väntan på att maten skulle bli klar smaskade vi i oss rester från gårdagen. Rötlaxröra, denna gårng på kex.



Oj, oj, oj...detta kött var verkligen värt att vänta på! Långtidskokt högrev, toppad med parmasen, basilika och rödlök och en dragonsås till det. Så här gick det till: Koka upp drygt 0.5 l buljong. Skär en morot och en gul löl i grova bitar. Krydda köttet med salt och peppar. Häll buljong i en form, i med moroten och löken oc sedan köttet. Täck med folie och ställ in i ugnen i 150 C i ca 5 timmar. Vänd köttet efter halva tiden. Häll av lite buljong i en gryta , reducera. Krydda med dragon och finhackad lök. Slå på önskad mängd grädde. Krydda. Toppinegn på köttet bestod av riven parmesanost, finhackad rödlök och basilika. Till detta åt vi tomat- och löksallad, rättika i lag, inlagd gurka och potatis till de som önskade. Inspirationen till detta kom från senaste numret av Buffé.

Har ni inte testat att långkoka kött innan - gör det!

Sara

Kommentarer